Idag firar Finja Prefab tillsammans med Fler Bostäder att den första klimatpositiva betongstommen är rest. På arbetsplatsen i Ystad Trädgårdsstad hölls en invigning med klippning av blomsterband för att fira att det första huset, utav tre på Kv. Mammutträdet, är rest.

Ett mindre antal inbjudna gäster närvarade när Fler Bostäder som är projektutvecklare, presenterade projektet. Finja Prefabs VD Kaj Grönvall berättade om företagets satsning på klimatpositiva betongstommar. Ystad kommunstyrelses ordförande, Kristina Bendz klippte blomsterbandet. Efteråt fick man möjlighet att åka upp på översta våningen för en annan vy av området och den fina utsikten.

– Vi är glada och stolta över att den första klimatpositiva betongstommen nu är rest och att Fler Bostäder valt att samarbeta med oss. De valde klimatpositiva betongstommar från oss för att projektet har en tydlig grön linje samt för att det är ett säkert sätt att bygga hus. Viktiga värden för dem var också driftsäkerhet, energieffektivitet och att stommen var närproducerad, då de strävar efter att arbeta med lokala aktörer, säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab.

Kv. Mammutträdet kommer att bestå utav 3 huskroppar som innefattar 87 hyresrätter. Inflyttning i första huset är beräknat till december 2020.

Sedan i slutet av förra året erbjuder Finja Prefab klimatpositiva betongstommar. Vår satsning innebär att vi satt tuffa klimatmål för vår verksamhet och jobbar hårt med åtgärder för att minska vårt CO2-avtryck. Där de egna åtgärderna inte räcker fullt ut har vi valt att klimatkompensera för att kunna erbjuda våra kunder klimatpositiva betongstommar.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att våra produkter är närproducerade då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige.