I november startade montaget av betongstommen till nya Burlövsbadet i Skåne. Finja Prefab står för hela stomentreprenaden till detta projekt. Företaget tillverkar väggar och bjälklag, men tillhandahåller, samordnar och monterar även de övriga delarna av stommen, så som pelare, balk, håldäck, fackverk och takplåt.

Beställaren och Finja Prefabs kund i projektet är NCC. Burlövsbadet är vårt första badhus tillsammans med NCC, som har ett eget badhuskoncept. De har stor erfarenhet av att bygga bad- och simanläggningar. Burlövs kommun har ingått ett partneringsamarbete med NCC för att bygga badhuset så att det blir miljömässigt och tekniskt hållbart för både besökare och kommun. Burlövsbadet beräknas vara klart i början av 2022.

I betongstommen som Finja Prefab levererar till det nya badet kommer det att rymmas en 50-metersbassäng, en undervisningsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng. Simklubben kommer att få egna lokaler på plan 2 tillsammans med badpersonalens utrymmen. Det förbereds även lokaler för ett gym på plan 2. På entréplan blir det reception och café.

– Betongstommen till Burlövsbadet kommer att produceras i vår fabrik i Östra Grevie. Med våra produkter får kunden en närproducerad betongstomme. Kortare transportavstånd för produkterna är ett av våra åtaganden för att minska klimatavtrycket. Med en betongstomme får man dessutom en trygg och hållbar produkt med lång livslängd. Vi är glada att vara en del i detta projekt som ska tillgodose kommunens framtida behov och är hållbart, säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att våra produkter är närproducerade då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige. Vi erbjuder nu också våra kunder klimatpositiva betongstommar.