Finja Prefab, i samarbete med Skanska och Stena Fastigheter, bygger ett 16 våningar högt bostadshus med angränsande underjordiskt garage. Projektet innefattar 63 hyresrätter och ligger på Dragörkajen på Limhamn, Malmö. Byggandet som är i full gång är det högsta hus som Finja Prefab hittills levererat bygglösningar till i södra Sverige och sker efter det egenutvecklade bostadskonceptet Hållbara Hem.

Fastigheten består även av ett parhus samt två mindre byggnader som är bokaler, det vill säga lokaler på bottenplan och lägenheter på plan 2. Arbetet ställer höga krav på just in time-leveranser och effektiv montering då det är en väldigt trång arbetsplats. Inflyttning planeras till hösten 2017.

– I Malmö finns ett stort behov av bostäder. Därför är projektet på Dragörkajen en väldigt positiv satsning inför framtiden. Vi på Finja Prefab är glada att vi kan dra vårt strå till stacken genom att som komplett stomleverantör projektera, tillverka, leverera och montera stommen till huset, säger Kaj Grönvall, vd på Finja Prefab.