Betongstommarna till flerbostadshusen i projektet Arboristen i Uppsala blir klimatpositiva. Projektutvecklingsbolaget Besqab har valt en klimatpositiv betongstomme från Finja Prefab till detta projekt som består av två lamellhus i fem våningar samt vindsvåning.

Finja Prefab kommer att leverera och montera betongstommarna med beräknad start under första halvåret 2021. Arboristen består av 90 bostadsrätter som planeras vara inflyttningsklara med start våren 2022. Bostadshusen byggs i Uppsalas gröna stadsdel Ultuna Trädgårdsstad, med utsikt över grönskande ängar samtidigt som staden nås med en kort cykeltur.

Med Finja Prefabs betongstomme får man en hållbar konstruktion. Betong är ett brandsäkert och beständigt material. En betongstomme har en lång livslängd med lågt underhållsbehov. Dessutom har man i detta projekt valt en klimatpositiv betongstomme.

– Hållbarhet och klimat är strategiska prioriteringar för oss. Vi arbetar kontinuerligt med att minska vår miljöpåverkan och därmed vårt klimatavtryck. Vi är glada och stolta för att Besqab valt en klimatpositiv betongstomme till detta projekt. Tillsammans bidrar vi till en hållbar framtid, säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab.

Sedan hösten 2019, erbjuder Finja Prefab klimatpositiva betongstommar. Genom att först och främst minska vårt egna CO2-avtryck samt även klimatkompensera kan vi nu erbjuda våra kunder klimatpositiva betongstommar. De egna åtgärder som vi redan är igång med är bland annat receptoptimering samt att teckna avtal med leverantörer som har ett hållbarhetsfokus. Läs mer på vår hemsida, om vår satsning för en grönare värld.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att våra produkter är närproducerade då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige.