Finja Prefab har levererat betongstommen till en ny hotell- och konferensbyggnad på Hotell Mossbylund. Byggnaden har den unika formen av en silo, vilket innebär en rund byggnad på 18 meter där stommen är av betong. Silon kommer att rymma 15 nya hotellrum och högst upp, med en härlig utsikt över hav och fält, blir det en konferenslokal.

Betong är ett beständigt material med lång livslängd. En stomme i betong byggs vanligen med livslängd 100 år. När vi tar fram våra produkter sker det med tanke på framtiden. Behovet av underhåll är också litet i en betongbyggnad. Den långa livslängden och det minimala behovet av underhåll bidrar till en trygg byggnad för alla som ska vistas här under en lång tid framöver.

Silon är ritad av Peder Lindblad och entreprenör är HL Bygg. Planen är att inviga den nya hotell- och konferensbyggnaden i april 2020. Finja Prefab har även tidigare levererat och monterat betongstomme på Hotell Mossbylund. Då levererade vi betongstommen till Ladan, där det idag är hotellrum, konferenslokaler, spa, bibliotek och café.

– Betongstomme är en hållbar konstruktion och ett utmärkt val för en brandsäker och beständig byggnad med lång livslängd. En betongstomme från oss skapar många möjligheter och ger stort utrymme för flexibilitet och kreativitet, vilket vi ser bevis på i denna unika hotellbyggnad, säger Kaj Grönvall, vd Finja Prefab.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att våra produkter är närproducerade då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige.