Konstruktion

Brett och varierande jobb med flera kontaktytor i både försäljning, produktion, montage samt med externa kunder 

På K-Prefabs konstruktionsavdelning i region Syd träffar vi Anette Adersjö. Hon är en av 15 konstruktörer på avdelningen. På K-Prefab levererar vi betongstommar till kunder i hela landet. För att finnas nära kunden har vi både produktionsenheter och kontor på flera ställen. Indelat i region Syd, Väst och Öst. Konstruktionsavdelningen i Syd projekterar, ritar och tar fram olika handlingar till projekten som säljs i region Syd.

Att arbeta på konstruktionsavdelningen innebär ett väldigt brett och varierande jobb. Här kan man få vara med om allt från att rådgöra och vara en sparringpart till säljaren innan projektet är sålt, till att vara med och ta fram handlingar och modeller till både kunden, i form av granskningshandlingar och internt till andra avdelningar i form av tillverkningsritningar till produktion samt montageritningar till montage.

"Det roligaste med mitt jobb är just variationen och att ingen dag är den andra lik. Inget projekt är heller det andra likt. Ena dagen sitter jag och modulera i modellen, andra dagar går åt till att samordna med externa installatörer och konsulter. Nästa dag jobbar jag med att ta fram ritningar och specar."

”Det roligaste med mitt jobb är just variationen och att ingen dag är den andra lik. Inget projekt är heller det andra likt. Ena dagen sitter jag och modulera i modellen, andra dagar går åt till att samordna med externa installatörer och konsulter. Nästa dag jobbar jag med att ta fram ritningar och specar. Att man har så många olika kontaktytor är också roligt. Bara internt samarbetar vi med försäljning, produktion och montage. Sedan tillkommer alla externa kontakter.”

På frågan om vad Anette tycker är viktigt för att trivas på en arbetsplats och i sin roll, svarade hon prestigelöshet. Att alla strävar mot samma mål, att göra projektet så bra som möjligt och att inställningen är att vi gör det tillsammans. Öppenhet och diskussioner. Också viktigt att man har möjlighet att utvecklas på företaget. Att få göra svårare och svårare projekt och lära sig nya saker är utvecklande.

Anette har varit på företaget i 12 år nu. Hon är utbildad till byggingenjör med inriktning på konstruktion. Tidigare har hon arbetat som konstruktör på konsultbyrå samt på ett husföretag med utveckling av villor och småhus.