Finja Prefab har levererat betongstommen till Nya Sånnaskolan i Åhus, som nu när höstterminen 2020 startat är invigd. Vår beställare och totalentreprenör för projektet var Thage AB. Byggnaden med en betongstomme från Finja Prefab uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver.

Den nya skolan rymmer klasserna F-6 med plats för ca 710 elever. Finja Prefab har också levererat och monterat en idrottshall på skolområdet.

Vid höstterminens start i år invigdes den nya skolan med dunkande rytmer och dansande elever och lärare. Både lärare och elever kan glädjas åt att äntligen få flytta in i de nya lokalerna efter att ha vistats i temporära lokaler sedan sommaren 2015 då dåvarande skolans elever fick flytta ut till paviljonger på skolgården på grund av fukt- och mögel i skolbyggnadens gamla stomme.

– Valet att bygga en ny skola med betongstomme är ett klokt val. Betong brinner inte, möglar inte och ger en säker och trygg stomme för alla som ska vistas här under lång tid framöver säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att all vår tillverkning är närproducerad då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige. Vi erbjuder nu också våra kunder klimatpositiva betongstommar.