I februari var Finja Prefab klara med montaget av betongstommen till Sånnaskolan i Åhus. Finja Prefab har levererat och monterat ytterväggar i form av sandwich och halvsandwich, innerväggar, bjälklag och trappor till beställaren och totalentreprenören Thage AB. Byggnaden kommer uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver.

Den 17 maj förra året togs det första spadtaget för den nya Sånnaskolan. Skolbarnen var med och grävde, rektorerna från Sånnaskolan och Rönnowskolan spelade livemusik. Ett band knöts ihop för att symbolisera de två skolorna som 2020 ska flytta in i byggnaden. Den nya skolan kommer att innehålla såväl grundskola som fritidsverksamhet. I projektet har Finja Prefab också levererat och monterat en idrottshall som placeras i anknytning till de två befintliga idrottshallarna. Skolan ska bli en F-6 skola med plats för 720 elever i en 11 500 kvadratmeter stor byggnad.

Efter att ha vistats i temporära lokaler länge kan man nu glädjas åt att inflyttning i den nya skolan med en stomme av betong närmar sig. Sommaren 2015 flyttade dåvarande skolans elever till paviljonger på skolgården på grund av fukt- och mögel i skolbyggnadens gamla stomme.

– Valet att bygga en ny skola med betongstomme är ett klokt val. Betong brinner inte, möglar inte och ger en säker och trygg stomme för alla som ska vistas här under lång tid framöver säger Kaj Grönvall, vd Finja Prefab.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att all vår tillverkning är närproducerad då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige.