Finja Prefab AB, som sedan årsskiftet har nya ägare i K-Fastigheter, organiserar sig nu för att ta sig an en stark tillväxt med ökad produktionskapacitet och en organisation som kan hantera större volymer.

Finja Prefab AB utser bland annat två vice VD och anställer en ny regionchef. Stefan Paulsson som idag är Regionchef SYD blir istället vVD och Operativ chef med inriktning på verksamhetsutveckling och operativa processer, samt utveckling av projekten med K-Fastigheter. Stefan började arbeta inom konstruktion på Finja Prefab redan 2006. De senaste sju åren har han varit Regionchef i region SYD.

Leif Astikainen utses som vVD och HR chef med inriktning på tillväxt av våra strategiskt viktiga resurser, ny och befintlig personal inklusive organisationsutveckling samt våra stödprocesser inom HR, KMA och Kommunikation. Leif har jobbat med ledning och HR inom Finja sedan 2004 varav de senaste fem åren fokuserat som HR chef på Finja Prefab AB.

Som ny Regionchef för region SYD tillträder Max Hultman den 1 november 2021. Max är civilingenjör från LTH, med lång erfarenhet inom Prefabverksamhet. Han kommer närmast från Sweco där han varit ansvarig för kontoret i Lund.

– Vi har en spännande och hektisk period framför oss, där vi ska öka vår kapacitet i samtliga regioner rörande både projektledning, konstruktion, produktion och montage. När vi nu växer ska vi ha tydliga mål och en öppen kommunikation. Fokus ligger på säkra och moderna arbetsplatser, trygghet, långsiktighet och glädje på jobbet. Tillsammans gör vi denna tillväxtresa, säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab AB.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör med åtta produktionsanläggningar runt om i Sverige. Finja Prefabs fokus på miljömässigt hållbara betongelement har vunnit marknadens erkännande och verksamheten är certifierad enligt ISO 14001. Vi erbjuder nu också våra kunder klimatpositiva betongstommar. Våra engagerade och kompetenta medarbetare är vår främsta tillgång i en effektiv organisation som säljer, projektleder, projekterar, tillverkar och slutligen monterar våra betongstommar. Bolaget sysselsätter omkring 550 anställda och omsättningen uppgår till ca 1 miljard kronor.