På uppdrag av Skanska ska Finja Prefab uppföra betongstommen till det nya bostadskvarteret Makrillen i Göteborg. Exploatering görs av Göteborgs stad genom de två kommunala bostadsbolagen, Egnahemsbolaget och Poseidon. Det handlar om 249 lägenheter samt butiks- och kontorslokaler i stadsdelen Gamlestaden. Projekteringen av Makrillen påbörjades under 2017 i ett unikt partnerskap tillsammans med Skanska, Egnahemsbolaget och Poseidon för att hitta kostnadseffektiva och miljövänliga lösningar.

– Vi är glada och stolta att få vara en del av kvarteret Makrillen, som är en av våra största entreprenader sedan starten av vårt bostadskoncept ”Hållbara hem”. Det är roligt att vara med i så här stora projekt där vår kunskap och vårt stomsystem kommer väl till pass, säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab.

Tillverkning av elementen kommer att ske vid våra fabriker utanför Göteborg och montaget startar i början av 2019 och kommer att pågå under nästan hela året.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att all vår tillverkning är närproducerad.