Flera av Finja Prefabs komponenter utgör stommen till Skanskas bostadskvarter Brf Jarlaplatsen i Johanneberg, Göteborg. Husen är speciella då de ligger i ett kulturminnesmärkt område. Hållbarhet och estetik har varit centrala värden för detta projekt. Arkitekterna på Erséus arkitekter fick i uppdrag att skapa byggnader som passar in i ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden. De tre husen bestående av två niovåningshus och ett hus på sjutton våningar sticker ut samtidigt som stilen harmonierar med det omgivande kulturarvet.

Husen är Svanenmärkta och byggda med miljövänliga material både utvändigt och invändigt. Finja Prefab har levererat betongstommen i form av massivväggar, sandwichväggar, bjälklag och balkonger. Fasaderna är matrisgjutna.

– Betongstomme är en hållbar konstruktion och ett utmärkt val för att bygga bostäder då det är ett brandsäkert och beständigt material med lång livslängd. Behovet av underhåll är också litet, säger Kaj Grönvall, vd Finja Prefab.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att all vår tillverkning är närproducerad då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige.