Till Kvarteret Panorama i Bredäng, Stockholm, väljer byggbolaget Åke Sundvall att arbeta med Finja Prefab som leverantör av betongstommarna till tre punkthus. Husen kommer att få ett unikt högt läge, med panoramautsikt ut över Mälarens vatten.

Projekteringen är igång och planen är att produktion av betongstommarna ska starta i maj, för att montage av stommarna sedan ska påbörjas efter sommarsemestrarna. Åke Sundvall samarbetar i detta projekt med Heba Fastighets AB.

Med Finja Prefab som leverantör får de en stomleverantör som är med i ett tidigt skede och erbjuder hela kedjan i form av projektering, produktion och montage och på så vis kan bidra till att få kostnadseffektiva stomlösningar. Projektet med de tre punkthusen innefattar ett garage som sammanbinder husen i botten. Husen består av 199 lägenheter som blir bostadsrätter. Husen är ritade av Södergruppen arkitekter, baserade på en gestaltningsidé av OWC Arkitekter. 

Med en stomme i betong får man gedigna och hållbara bostäder. Betongstommen har en lång livslängd och lågt underhållsbehov. Bostäderna i Kvarteret Panorama kommer att bli Svanenmärkta. 

– Vi är glada att Åke Sundvall väljer att anlita oss som stomleverantör igen. Vi har tidigare samarbetat med dem i andra lyckade projekt och hoppas att vi även denna gång kan tillföra mervärde för dem med vår kunskap, vårt engagemang och våra lösningar, säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab.