I april slutfördes montaget av betongstommen från Finja Prefab till Tolvåkers förskola i Löddeköpinge. Den nya förskolan ska stå klar i årsskiftet 2019-2020 och kommer då att rymma en förskola med 6 enheter.

HA-bygg är totalentreprenör och arkitekt som anlitats är A-konsult. Finja Prefab har levererat och monterat betongstommen som består av ytterväggar, innerväggar, bjälklag, balkonger och trappor. Förskolan byggs i två plan och på ett tredje plan som är vindsbjälklag kommer också ett teknikutrymme att finnas.

Förskolan blir den största i Kävlinge kommun med plats för 240 barn, den kommer att ersätta den gamla förskolan med samma namn som rivits på grund av fuktskador.

 
– Det är ett säkert och hållbart val att bygga den nya Tolvåkers förskola med en stomme av betong. Byggnaderna får en lång livslängd och en trygg stomme som varken möglar eller brinner, säger Kaj Grönvall, vd Finja Prefab.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att all vår tillverkning är närproducerad då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige.