K-Prefab har startat montaget av betongstommen till projektet Brf Bjelkes i Vårgårda.

Produktion av väggarna som är matrisgjutna påbörjades innan semestern i fabriken i Vara. Projektet är ett bostadsprojekt som kommer att bilda ett helt nytt bostadskvarter i centrala Vårgårda.

K-Prefab levererar och monterar betongstommen till Rydlers Bygg som äger tomten. Platsen har tidigare varit en handelsträdgård och blomsterhandel med anor från 1928. Nu vill man åter att platsen ska ”blomstra” i ny skepnad. Huskropparna som har en dynamisk arkitektur kommer att tillföra en unik dimension till Vårgårda centrum. Brf Bjelkes kommer att ha lägenheter för alla, oavsett var i livet man befinner sig. 55 lägenheter i olika storlekar, från 1 r.o.k. till 5 r.o.k.

Husen byggs som lamellhus i vinkel och fasaderna kommer att vara obehandlad betong där en del av ytan är matrisgjuten för att skapa olika strukturer och ett varierat uttryck. Med en stomme i betong blir Brf Bjelkes en säker och hållbar byggnad.

– Med K-Prefabs stomkoncept för flerbostadshus får kunden en snabb, trygg och kostnadseffektiv lösning. Tillsammans skapar vi hållbara hem, säger Andreas Lindqvist, Regionchef Väst K-Prefab AB

K-Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör med åtta produktionsanläggningar runt om i Sverige. K-Prefabs fokus på miljömässigt hållbara betongstommar har vunnit marknadens erkännande och verksamheten är certifierad enligt ISO 14001. Våra engagerade och kompetenta medarbetare är vår främsta tillgång i en effektiv organisation som säljer, projektleder, projekterar, tillverkar och slutligen monterar våra betongstommar. Bolaget sysselsätter omkring 600 anställda och omsättningen uppgår till över 1,2 miljarder kronor. 

Sedan 2021 är verksamheten en del av K-Fastkoncernen.

Stefan PaulssonTillförordnad