K-Prefab har tecknat avtal med leverantörer av cement för bolagets beräknade totala produktionsvolym under 2022. Avtalet innebär att leveranser till alla K-Prefabs kunder kan ske enligt plan.

– Cementa är K-Prefabs huvudleverantör av cement, en nödvändig produkt till våra betongstommar som ingår i bostadshus och andra byggnader med lång livslängd. Till följd av den osäkerhet som råder kring Cementas verksamhet i Slite har vi sett över möjligheterna att anlita kompletterande leverantörer. Vi har höga krav på kvalitet, hållbarhet i alla led och leveranstider och det känns bra att vi nu har avtal som uppfyller dessa. Avtalen säkrar vår planerade produktion under kommande verksamhetsår med möjlighet till förlängning, säger Kaj Grönvall, VD för K-Prefab.

K-Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör med åtta produktionsanläggningar runt om i Sverige. K-Prefabs fokus på miljömässigt hållbara betongstommar har vunnit marknadens erkännande och verksamheten är certifierad enligt ISO 14001. Våra engagerade och kompetenta medarbetare är vår främsta tillgång i en effektiv organisation som säljer, projektleder, projekterar, tillverkar och slutligen monterar våra betongstommar. Bolaget sysselsätter omkring 550 anställda och omsättningen uppgår till över 1 miljard kronor. 

Sedan 2021 är verksamheten en del av K-Fastkoncernen.